Skip to main content

Blog: Sportlijf staat voor duurzaamheid

Sinds mei 2019 staat er een nieuw pand aan de Hoofdweg 10m in Capelle aan den IJssel. En dit is niet zomaar een pand, maar Sportlijf! Danny Ederzeel en Berry Buis, de eigenaren, hebben hun droom werkelijkheid zien worden en Sportlijf zien uitgroeien tot een high class personal trainingsstudio. In vergelijking met het vorige pand en het oude design is er een hoop veranderd.

Sportlijf staat voor duurzaamheid. Er is gekozen voor een nieuw logo want bij duurzaamheid hoort groen, dus dit was ook direct de uitstraling die Berry en Danny wilden neerzetten: werken aan en bewust worden van je lichaam en gezondheid, en dat allemaal in een groen centrum. 61 zonnepanelen op het dak, die samen 20.500 kWp opwekken per jaar. De duurzaamheid zie je ook binnen in het gebouw zelf. Er is een warmtepomp voor de verwarming in het pand, de douches hebben een ingebouwde waterbesparing met timerfunctie. De elektrische bedrijfsauto’s worden opgeladen via de eigen laadpaal die de elektriciteit weer haalt van de zonnepanelen.

Alles bij elkaar maakt dat Sportlijf volledig energie-neutraal is en daarmee dus ook het eerste groene Health Centrum in de regio. Daar zijn we trots op!

Het nieuwe pand misstaat niet aan de Hoofdweg, die op verschillende punten wordt verbouwd en verbeterd. De weg wordt breder waardoor Sportlijf beter bereikbaar is en er is bovendien genoeg ruimte om gratis te parkeren.
Niet alleen van buitenaf straalt Sportlijf klasse uit. Door de stoere en industriële inrichting heeft het een moderne maar warme uitstraling en ook is het van alle gemakken voorzien. Een grote ruime keuken met lekkere verse koffie, een lounge- en werkplek en genoeg ruimte voor het omkleden en douchen na het sporten. Er is niet bezuinigd op luxe!

Danny en Berry hebben ervoor gekozen om een bedrijf op te zetten dat werkt aan een levensstijlverandering voor ieder persoon. We werken uitsluitend met gekwalificeerd personeel en er wordt getraind met de beste materialen. Uniek is de Dexa-scan die door middel van röntgenstraling een total-body-analyse maakt van de verhoudingen van vet-, spier- en botmassa. Ook de Fitmate is een noviteit waarmee ademgasanalyses worden gemaakt om nog optimaler te kunnen trainen. Alle trainingen worden verzameld in een IPad zodat alle gegevens en doelen per persoon bijgehouden kunnen worden en met de Sportlijf-app bestaat er ook nog een volgsysteem van elke klant.

Er is ook gedacht aan nazorg van trainingen. Want waar gesport wordt, is er kans op blessures. Daarom is Karlijn Bleeker als fysiotherapeute (Fysiotherapie Karlijn Bleeker) gevestigd in het pand. Met haar kennis en enthousiasme is zij een mooie aanvulling op het team van trainers. Mede door middel van dry needling verhelpt zij spierspanningen en met de juiste oefeningen zorgt ze ervoor dat de klant beter beweegt zodat er in de toekomst minder kans is op blessures. De oefeningen waar Karlijn gebruik van maakt zijn gebaseerd op Functional Patterns, een nog relatief onbekende trainingsmethode uit Amerika.
Omdat Karlijn haar praktijk heeft gevestigd binnen Sportlijf kan ze makkelijk meekijken en bijsturen worden tijdens de oefeningen. Dat scheelt weer een apart bezoek aan de fysiotherapeut. Het is mogelijk om afspraken bij haar in te plannen om te kijken waar de kern van het probleem zich bevindt. Er wordt niet alleen gekeken naar de blessure, maar juist naar het hele lichaam. Hierdoor kan ze voorwaarden scheppen binnen het functioneren van de gewrichten en spieren en wordt er een compleet behandelplan opgesteld.

Door deze fijne samenwerking tussen personal training en fysiotherapie kunnen de doelen van de klant sneller behaald worden. Iedereen heeft andere doelen, het team van Sportlijf staat klaar om je daarin te ondersteunen en te begeleiden. Al met al staan Sportlijf en Fysiotherapie Karlijn Bleeker voor kwaliteit en service, een locatie voor de top van de markt.