Skip to main content

Het juiste gedrag om afvalvrij te werken

Auteur: Irado

Om afvalvrij en circulair te gaan ondernemen is er een verandering van gedrag nodig in je bedrijf.  

Wist je dat wel 95% van het menselijk gedrag onbewust gedrag is? Dat maakt het zo moeilijk om te veranderen.

Gedragswetenschappers gebruiken vaak het Triademodel, ook wel MCG model genoemd, om de benodigde acties om veranderingen te laten plaatsvinden in kaart te brengen.

Aan de hand van het triademodel zien we dat er een goede combinatie moet zijn van gelegenheid, capaciteit en motivatie.

Gelegenheid om duurzaam te doen. Als je dit aan de hand van een voorbeeld bekijkt is dit het scheidingsstation op de juiste plek waardoor scheiden van reststomen super makkelijk wordt.

Capaciteit. Zorg dat iedereen weet wat ervan hen verwacht wordt. Alleen als mensen zich bewust zijn van het belang van circulair en duurzaam ondernemen, zullen zij inzien dat er iets moet veranderen.

Motivatie. Als je voor elkaar hebt dat jouw medewerkers duurzaam kunnen werken en weten waarom, moeten ze het ook nog willen.

Daarom helpen we met tips waarmee je jouw medewerkers kunt informeren, inspireren en activeren. Lees meer op www.afvalvrijbedrijf.nl

Duurzaamheid

Themapartner

Wij geven om een schone en leefbare stad. Net als jij. ‘Buiten’ is van ons allemaal. Daar leven we en groeien we. We zijn onderweg naar ons werk, we spelen in het park, spreken er af met familie en vrienden. Deze openbare ruimte delen wij met elkaar. En, in deze ruimte werken wij.

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u eens met onze Themapartner van gedachten wisselen?