Didacticum benoemt Gert Jan van der Leer tot Directeur Cyber Security (Cyber7)

Gepubliceerd op: dinsdag 12 januari 2021 | 10:07

Didacticum heeft per 1 januari 2021 Gert Jan van der Leer benoemt tot de nieuwe directeur voor haar cyber security activiteiten. Gert Jan gaat zich richten op het verder uitbouwen van de cyber security opleidingen en consultancy activiteiten van de Didacticum dochter Cyber7. “Zeker in deze crisistijd, waarin de hele samenleving ongelofelijk afhankelijk is van online web activiteiten, wordt aandacht voor de risico’s en de continuïteit ervan steeds noodzakelijker” vertelt Didacticum directeur Ricardo Thijs. “We zijn enige tijd geleden gestart met het bundelen van de security activiteiten van Didacticum binnen onze dochter Cyber7. Met de komst van Gert Jan hebben we de mogelijkheid om dit verder uit te bouwen. Zijn ervaring en kennis zijn hierbij uiteraard van groot belang”.   

Vanaf zijn studie aan de TU Delft heeft Gert Jan aandacht gehad voor het onderwerp information security. Tijdens zijn studie hield hij zich al bezig met ethical hacking, in een periode waarin het nog niet met die term omschreven werd. Hij is meerdere malen actief betrokken geweest bij of heeft het initiatief genomen tot het inrichten of leiden van een information security discipline binnen organisaties. Hij begon zijn loopbaan bij Unilever als developer en systems programmer. Vervolgens heeft Gert Jan bij Fortis en haar rechtsvoorgangers verschillende vakinhoudelijke en management rollen vervuld. Zo was hij verantwoordelijk voor de architectuur en security disciplines en als CTO voor de gehele infrastructuur en de operatie van MeesPierson en Fortisbank in Nederland. Tenslotte heeft Gert Jan als CIO voor Fortisbank de IT integratie met ABN Amro geleid. De afgelopen tien jaar is Gert Jan binnen Centric onder andere verantwoordelijk geweest voor de IT Outsourcing activiteiten binnen Centric en heeft hij recentelijk de verhuizing van het datacenter van DNB succesvol  kunnen afronden. 

Bij Didacticum begint hij, in roerige tijden, aan zijn nieuwe uitdaging. Ondanks de coronacrisis heeft Didacticum zakelijk een mooi jaar achter de rug. Er zijn een aantal heel aansprekende nieuwe klanten begroet en de dienstverlening aan bestaande klanten is uitgebreid. Vooral de opleidingen en consultancy opdrachten rond de cloud hebben een forse groei doorgemaakt. Gert Jan sluit zich daarom op een uitstekend moment aan bij Didacticum. Ricardo Thijs: “We zijn ervan overtuigd dat we met de combinatie van de ervaring van Gert Jan en de cyber security expertise binnen Cyber7 een forse bijdrage kunnen leveren aan het managen van de risico’s rond het gebruik van web- en cloudvoorzieningen van onze klanten”.  

Capelle Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel. De Gemeente biedt met Capelle Business Plaza alle Capelse ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.