Capelse markt helemaal open en ruimere openingstijden afdeling Publiekszaken

Gepubliceerd op: maandag 25 mei 2020 | 16:35

De Capelse weekmarkt mag weer helemaal open. Alle vertrouwde kramen met levensmiddelen, bloemen en non-food staan vanaf donderdag 28 mei onder de metrobaan en op het Stadsplein. Op de markt gelden duidelijke regels voor bezoekers en marktkooplieden. Er is één looprichting, mensen moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden en de kramen staan verder uit elkaar.

Burgemeester Peter Oskam licht het besluit van het college om de markt volledig te heropenen toe: “Op de eerste marktdag nieuwe stijl bleek dat iedereen zich keurig aan de regels hield. Ook was het niet té druk. Daarom kunnen we de uitbreiding van het aantal kramen met een gerust hart toestaan. De kramen met kleding, fournituren en bijvoorbeeld fietsaccessoires staan vanaf volgende week weer op de markt. We blijven alert omdat we echt willen voorkomen dat het virus zich verspreidt. De regels zijn daarom glashelder voor iedereen. Maar we zijn ontzettend blij dat Capellenaren hun boodschappen weer kunnen doen op de vertrouwde donderdagse markt van Capelle.”

Publiekszaken breidt openingstijden uit
Nu de landelijke maatregelen worden versoepeld, breidt de gemeente Capelle aan den IJssel de openingstijden van de balies van de afdeling Publiekszaken stapsgewijs uit. Capellenaren kunnen voor bijvoorbeeld het verlengen van een rijbewijs, of het aanvragen van een nieuw paspoort vanaf maandag 25 mei terecht op de volgende tijden:

  • Maandag: 08.00 – 13.00 uur en 17.00 tot 20.00 uur
  • Dinsdag: 13.00 – 17.00 uur
  • Woensdag: 13.00 – 17.00 uur
  • Donderdag: 08.00 – 17.00 uur

De Publiekshal van de gemeente is zo aangepast dat bezoekers en medewerkers voldoende afstand kunnen houden. Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt in de Publiekshal werkt de gemeente op afspraak. Hiervoor kunnen Capellenaren bellen met 14010. Voor het afhalen van een rijbewijs, paspoort of ID-kaart is het niet nodig een afspraak te maken. De gemeente vraagt bezoekers aan het gemeentehuis zoveel mogelijk alleen te komen en hun afspraak te verzetten als ze verkoudheidsklachten hebben. Via telefoonnummer 14010 (van 08.00 – 17.00 uur), de website en de social media kanalen als Facebook, Twitter en Instagram is de gemeente Capelle aan den IJssel goed bereikbaar.

De balie en het Werkplein van Sociale Zaken IJsselgemeenten blijven gesloten. Het betalen van uitkeringen en behandelen van nieuwe aanvragen gaan gewoon door.

Capelle Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel. De Gemeente biedt met Capelle Business Plaza alle Capelse ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.