Wist u dat...

Auteur: De Haij en van der Wende Advocaten

Uw werknemer gratis scholing kan volgen? Veel werkgevers zijn nog niet op de hoogte van allerlei subsidieregelingen waardoor werknemers kosteloos scholing of ontwikkeladvies kunnen krijgen. Er is bijvoorbeeld de subsidieregeling ‘NL leert door’. De subsidieregeling is er voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioen gerechtigde leeftijd. Het maakt daarbij dus niet uit of de werknemer vast in dienst is of een flexibel contract heeft. Ook zzp’ers en werklozen kunnen via de subsidieregeling gebruik maken van kosteloze scholing, begeleiding of ontwikkeladvies.

Daarnaast kunnen werknemers vanaf 1 januari 2022 een zogeheten STAP-budget van maximaal € 1.000,-- aanvragen, bijvoorbeeld om een mbo-opleiding te volgen. Het STAP-budget zal de fiscale aftrek van scholingskosten vervangen.

Tip voor de werkgever: zet alle subsidieregelingen voor scholing eens onder elkaar en wijs de werknemer op de mogelijkheden. Zo kan de werknemer zich (kosteloos) blijven ontwikkelen.  

Juridisch advies

Themapartner

De Haij & Van der Wende is een gespecialiseerd, commercieel advocatenkantoor, gevestigd in Capelle aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. We werken voornamelijk voor ondernemingen en (non-profit) organisaties. We adviseren cliënten op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht, vastgoedrecht en ruimtelijke ordeningszaken.

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u eens met onze Themapartner van gedachten wisselen?

Capelle Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel. De Gemeente biedt met Capelle Business Plaza alle Capelse ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.