Capelle Business Plaza
sliderfoto

Blog

De laatste Blog van Capelle Business Plaza.


Hoe zit dat? De onbelaste vergoeding voor vaste reiskosten?

Goed nieuws! De onbelaste vergoeding voor vaste reiskosten wordt verlengd tot 1 juli 2021. Dat is heel prettig, want als werkgever moet je een hoop regelen als je precies moet gaan vergoeden wat uw medewerkers reizen. Bij De Verkeersonderneming werken we aan een uitgebreid informatiepakket waarin precies uitgelegd staat hoe dit straks werkt. In dit artikel zijn alvast de belangrijkste punten opgenomen.

Een fiets voor niets?

Een kwart van de automobilisten wil wel naar het werk fietsen, aldus het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Maar dan moeten wel de juiste regelingen en voorzieningen aanwezig zijn. “Ja, natuurlijk!”, hoor ik u denken, “iedereen wil wel een fiets voor niets.”.

Fiscale thema’s waar de Belastingdienst zich dit jaar op richt

Helaas komen onterechte fraudeherdenkingen, zoals die hebben plaatsgevonden in de toeslagenaffaire, ook bij ondernemingen voor. De Belastingdienst hoopt dit jaar het vertrouwen van bedrijven terug te winnen door haar prestaties te verbeteren en hier transparant in te zijn. In het jaarplan staan de fiscale thema’s van 2021 beschreven – waaronder fraudebestrijding. Voor ondernemers is het dus handig om deze én andere belangrijke fiscale thema’s even door te nemen.

Deze crisis is een risico dat je met elkaar draagt

We leven allemaal in onzekere tijden. De maatregelen die genomen zijn rond de bestrijding van het coronavirus zijn ongekend. Er leven veel vragen. Hoe gaat het met mijn gezondheid? Heb ik dadelijk nog wel een baan? Blijft mijn bedrijf wel overeind? Hoe kan ik doorleven als ZZP-er zonder opdrachten?

Sportlijf staat voor duurzaamheid

Sinds mei 2019 staat er een nieuw pand aan de Hoofdweg 10m in Capelle aan den IJssel. En dit is niet zomaar een pand, maar Sportlijf! Danny Ederzeel en Berry Buis, de eigenaren, hebben hun droom werkelijkheid zien worden en Sportlijf zien uitgroeien tot een high class personal trainingsstudio. In vergelijking met het vorige pand en het oude design is er een hoop veranderd…………

Doet u al zaken met uw buren?

Veel ondernemers bezoeken allerlei netwerkevents en leren op die manier andere ondernemers uit de regio kennen. Maar tegenwoordig gaat alles online. U shopt online, u zoekt online en zou ook online zaken kunnen doen. Maar met wie? Zoekt u op Google dan komt u vaak uit bij degene die voor veel geld bij Google adverteert en zodoende bovenaan staat.