Start bouw herontwikkeling multifunctioneel centrum De Koperwiek Capelle aan den IJssel

Gepubliceerd op: donderdag 22 september 2022 | 13:26

De Koperwiek in Capelle aan den IJssel, eigendom van Wereldhave, ondergaat in lijn met de Full Service Center-strategie een grondige transformatie. In de derde fase, welke nu van start gaat, zal circa 2.500 m2 ruimte worden toegevoegd aan de zijde van de Centrumpassage ter hoogte van het nieuwe Stadsplein. Er ontstaat hier een divers horecaplein en zowel de entree als diverse binnen- en buitenruimten worden vernieuwd.

Ceremoniële start bouw
Op woensdag 21 september is de start van de bouw ceremonieel ingeluid door wethouder Stadsontwikkeling Eric Faassen en Directeur Wereldhave Nederland Pieter Polman. Hiervoor werd de eerste paal de grond ingeschroefd en tevens een lint naar het bouwterrein doorgeknipt.

Wethouder Eric Faassen is blij dat de geplande vernieuwingen van het winkelcentrum nu gerealiseerd gaan worden: “Capelle groeit hard en daarmee groeit ook de behoefte aan voorzieningen die bij de toekomst passen. Door een intensieve samenwerking tussen Wereldhave, de RET en de gemeente Capelle krijgt het centrum van Capelle aan den IJssel straks een compleet nieuw centrumhart. Een fraaie nieuwe hoofdentree en de metrolijn verdwijnt daarbij achter de nieuwe gevels van De Koperwiek waardoor we straks  een gezellig, intiem en sfeervol stadsplein kunnen realiseren. Het nieuwe stadsplein zal naast de bestaande functies als het Isala theater, de bibliotheek en bestaande horeca, ook nieuwe horeca met terrassen krijgen aan de andere kant van het Stadsplein.  Een welkome ontwikkeling voor alle Capellenaren en bezoekers uit de wijde omgeving, ook omdat het parkeren gewoon gratis blijft in Capelle.”

Full Service Center
Al sinds 2017 wordt gewerkt aan de herontwikkeling van het centrum. Reeds is er een nieuwe parkeergarage met daarin ruimte voor 280 parkeerplaatsen opgeleverd en zijn er nieuwe toiletten, moderne entrees en winkelpuien toegevoegd. Naast de bestaande functies is er met de komst van Basic-Fit ook een nieuwe bezoekreden aan het centrum toegevoegd. Ook heeft Wereldhave haar concepten Every.Deli (versstraat), Max Mobiel (mobiliteitsservice) en The Point (servicepunt) inmiddels toegevoegd aan De Koperwiek.

Deze veranderingen zijn onderdeel van de transformatie van winkelcentrum tot Full Service Center. “Geheel binnen de strategie van Wereldhave,” aldus Pieter Polman. “De centra binnen onze portefeuille veranderen van traditionele winkelcentra in multifunctionele bezoek- en verblijfsplaatsen. Naar de sportschool, de bakker, het theater of gewoon een gezellige vrijdagmiddagborrel? In en rondom De Koperwiek is straks een divers scala aan producten en diensten te vinden waardoor men een efficiënt combinatiebezoek kan brengen. Zo ook de toevoeging van het toekomstige horecaplein met zowel een buitenterras als een overdekt binnenterras. Het wordt een plek om te consumeren, te beleven en te verblijven. Hiermee staan wij garant voor de levendigheid en toekomstige waarde van het centrum.”

Voor de architectuur is Wereldhave bijgestaan door N Architecten. De volledige ontwikkeling wordt begeleid door ontwikkelaar NEOO. Naar verwachting zal het nieuwe gedeelte aan het einde van 2023 worden opgeleverd.


Een impressie van de vernieuwing.

Capelle Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel. De Gemeente biedt met Capelle Business Plaza alle Capelse ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.