Afsluiting Abram van Rijckevorselweg

Gepubliceerd op: woensdag 10 augustus 2022 | 9:12

Vanaf 15 augustus tot en met 24 augustus krijgt het weggedeelte tussen Rivierweg en Couwenhoekseweg nieuw geluiddempend asfalt. Tijdens de werkzaamheden is dit weggedeelte de hele periode afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid. De kruispunten blijven wel open.

Over de Abram van Rijckevorselweg rijden per etmaal circa 22.000 motorvoertuigen. Hoe meer auto’s er per dag overheen rijden, hoe sneller het asfalt aan vernieuwing toe is. De levensduur van het asfalt tussen de Rivierweg en Couwenhoekseweg is voorbij. Daarom zijn deze werkzaamheden nodig.

Wat gaan we doen?
Op het wegvak tussen de Rivierweg en de Couwenhoekseweg worden de bovenste asfaltlagen vervangen. Wat we doen, is:

  • Verwijderen van asfalt;
  • Aanbrengen van asfaltwapening
  • om de verharding sterker te maken;
  • Aanbrengen van asfalt;
  • Aanbrengen van belijning en markeringen.

Afsluiting
De afsluiting gaat in vanaf 15 augustus om 6.00 uur. Het weggedeelte is tijdens de werkzaamheden de hele periode afgesloten. Naar verwachting is de weg vanaf 24 augustus om 16.00 uur weer open. Als de werkzaamheden eerder klaar zijn, gaat de weg ook eerder open.

Omleidingsroutes

Omleidingsroutes Abram van Rijckevorselweg

Doorgaand verkeer
Doorgaand verkeer wordt geadviseerd om zoveel mogelijk de A20 te nemen. Wilt u toch binnendoor, dan wordt u als volgt omgeleid:

  • Vanuit Rotterdam rijdt u bij Capelseplein via de Prins Alexanderlaan naar de Hoofdweg richting
  • Nieuwerkerk aan den IJssel.
  • Vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel rijdt u via de Hoofdweg naar de Prins Alexanderlaan tot de rotonde Capelseplein. Daar kunt u uw weg vervolgen naar Rotterdam of Krimpen aan den IJssel.

Bestemmingsverkeer
Bestemmingsverkeer wordt op de kruisingen van de Rivierweg en Couwenhoekseweg omgeleid. Zie de pijlen op het kaartje voor de rijrichtingen.

Kijk voor meer informatie op www.capellebouwtaandestad.nl/werkzaamheden-avr

Capelle Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel. De Gemeente biedt met Capelle Business Plaza alle Capelse ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.